top of page

המאה ה-21 מתאפיינת במציאות המשתנה בקצב מסחרר ובהתפשטותה של תרבות "פוסט-מודרנית", תרבות שבה שולטים פלורליזם ורלטיביזם, ערכי שוויון מחליפים היררכיות קיימות והשקפת עולמם של רבים מתעצבת במידה רבה על ידי הרשתות החברתיות. בעולם כזה ניצבת ההלכה, שנועדה לשמש כגשר בין התורה הנצחית לבין המציאות המשתנה, אל מול האתגרים חסרי תקדים, נוכח הקושי לגשר על הפערים ההולכים וגדלים. ההלכה נשענת על סמכות החכמים ועל חובת הציות של הציבור - רכיבים שהולכים ונשחקים בעולם של אפשרויות בלתי-מוגבלות וחופש ללא מחויבות.

גשר ההלכה מנסה להציע חזון לעתידה של ההלכה בעולם של ספקות ושינויים, באמצעות עיון מקיף ברכיביה של המערכת ההלכתית תוך בחינה מעמיקה ואותנטית  של הדרכים שבהן יכולה ההלכה להמשיך ולצעוד על מנת למלא את תפקידה ההיסטורי בדור תהפוכות זה ובדורות שאחריו.

הספר פונה לציבור הרחב המאמין בחשיבותה של ההלכה והחרד לגורלה. במהלך הספר מודגש תפקידו של הציבור בקביעת עתידה של ההלכה, זאת לצד העולם הרבני. תודעה זו עשויה לחזק את אמון הציבור במערכת ההלכתית המסורתית ולהעמיד את ההלכה במקומה הראוי ככלי לתיקון חברתי, רוחני ומוסרי.

 

"יישר כוחך על 'חקר המקורות' ריכוזם, עריכתם והנגשתם... אשריך שאתה זוכה בכתיבת ספרך לתרום את תרומתך הייחודית, להמשך קיום התורה כתורת חיים אמיתית."

הרבנית מלכה פיוטרקובסקי

 

"הרב רונן בסגנונו המיוחד מנסה להנגיש בפני הקורא את הכלים העומדים בפני פוסקי ההלכות בבואם להתמודד עם שאלות החברה והשעה... אני משוכנע כי הספר יתרום רבות לשיח ההלכתי הנחוץ לנו כל כך בעת הזו"

הרב דוד סתיו

gesher halacha1.jpeg
bottom of page